Lees verder

Service

Nieuwe voorwaarden beter leesbaar en duidelijker

  Delen:

‘De voorwaarden zijn in de loop van vele jaren ontstaan en we zijn gewend om nieuwe bepalingen toe te voegen aan de oudere’, aldus Dimitri. ‘Dat zorgt op lange termijn voor inconsistentie in de teksten. En dat komt de begrijpelijkheid en duidelijkheid voor onze klanten niet ten goede.
Tijd dus voor een flinke verbeterslag.

Vooruitgang
Een enthousiast team van sluiters en schade-
specialisten boog zich samen met de afdeling communicatie van Meijers en extern bureau Loo van Eck over het taalgebruik in de voorwaarden. Daarna lazen de juristen mee en ging het resultaat op voor een tweede redactieronde. ‘Momenteel ligt het vernieuwde document ter beoordeling bij de verzekeraars. Als ook zij akkoord zijn, ontvangen onze klanten de nieuwe versie. Beter leesbaar, meer gestructureerd en vooral duidelijker.’

Meijers Assurantiën heeft de tanden gezet in het herschrijven van de voorwaarden voor Transport en Logistiek. ‘Niet omdat we taalpuristen zijn, maar omdat we het belangrijk vinden dat onze voorwaarden prettig leesbaar, eenvoudig en duidelijk zijn’, legt Dimitri Molenkamp, Manager Schadeverzekeringen Transport, uit.

Meijers Magazines

Lees onze magazines en blijf op de hoogte van trends en achtergronden over risicomanagement en verzekeringen. Vanuit verschillende doelgroepen: transport & logistiek, woningcorporaties, food & feed en bouw & installatie. Benieuwd?
Volledig scherm